neděle 21. května 2017

Cestování po Itálii



Bocca di Magra

Cestování po Itálii
Po dvou týdnech zasedání řádové Kapituly zůstávám v Itálii ještě deset dní, abych se mohl setkat s různými lidmi. Během soboty a neděle 13. a 14. května jedu pozdravit otce Iva, velkého přítele, faráře v Casone Marina di Massa. V neděli mám radost ze setkání s Mauriziem, Marií Ritou, Fabriziem a Alessandrou, kteří pocházejí ze vzdáleného Iotana Orte; sešli jsme se spolu jen na několik hodin. Slavíme společně mši, dostávám od nich sošku Panny Marie Loretánské, kterou odvezu do Bozoum. Ve večerních hodinách přijíždím konečně do rodného Cunea: dnes se slaví také v Itálii Svátek matek a já jsem využil této příležitosti, abych byl s tou svou maminkou, které bylo v lednu 90 let...
Ve středu a ve čtvrtek jsem znovu na cestách. Odjíždím hned brzy ráno z Cunea, po krátké zastávce v San Damiano d'Asti, kde nakupuji potřebné věci. Pak před polednem přijíždím do Milána, kde máme důležité jednání s karmelitány z lombardské provincie. Je tu i generální představený řádu, diskutujeme společně rozsáhle o aktuální spolupráci mezi naší a jejich provincií ve Středoafrické republice a v Kamerunu.
Povečeřím s přáteli Cassina Amata, kteří podporují centrum pro sirotky v Bozoum (Arc En Ciel) společně s českou organizací o.p.s. SIRIRI. Pak zamířím dolů do Ligurie. V dopoledních hodinách máme schůzku v Janově kvůli velkému projektu stavby nového konventu v Bangui, v odpoledních hodinách jedeme do Savony za generální představenou sester z Bozoum.
Posledni dny rychle utíkají, je to běh z jednoho jednání na jiné setkání, vždy zas a zas jsem mile překvapován pozorností, kterou mnozí lidé věnují Středoafrické republice. Situace tam i nadále zůstává velmi znepokojující. V úterý ráno odjíždím do Bozoum, kam - jak doufám - dorazím ve středu. Právě včas, abych byl v Africe už na svátek Nanebevstoupení, který se slaví ve čtvrtek.







Corpus Domini, Milano

Santa Maria Nuova, Abbiategrasso

Žádné komentáře:

Okomentovat