sobota 4. března 2017

Postní doba


Postní doba
Minulý týden byl ve znamení návštěvy kardinála, arcibiskupa Bangui, Dieudonné Nzapalaingy. Zde je krátké video z kardinálovy návštěvy Bozoum a Bocaranga:  https://www.dropbox.com/s/u6wbxbelprnfw8p/video%20visita%20Cardinale%20a%20Bozoum.mp4?dl=0
V neděli po mši čtyřicet skautů složilo své sliby před farním společenstvím. Silný okamžik, během kterého dívky a chlapci slíbili žít s úctou k Bohu a k bližnímu, a to v souladu s duchem skautingu.
Ve středu začala postní doba: dlouhé období (40 dní)
"vážnosti": jedná se o návrat k "vážnému chápání" našich životů jako křesťanů v návaznosti na pozvání Božího Slova, které nás neustále volá k návratu k Bohu. Dlouhá cesta, která má tři hlavní kroky: charitu (almužnu), modlitbu, půst: láska, která jedná, láska, která si udělá čas na Boha, láska, která umí přinášet oběti.
Ve středu ráno jsme vyšli na kopec Binon s výhledem na Bozoum. Zde slavíme mši, při které jsme byli označeni znamením popela. Mnoho lidí tu pak zůstává v mlčení a modlitbě po většinu dne.
Ve čtvrtek ráno jedu do Bangui a po několika setkáních se vracím následující den, tedy v pátek, spolu s Fabricem Martinem a Ludmilou Böhmovou z o.p.s. SIRIRI z České republiky. Spolu s nimi pracujeme už po mnoho let na různých projektech.
Zastavíme se v Bossemptele, kde navštívíme školu,  která učí v souladu s metodikou řídící se projektem "Škola hrou v SAR", vyvíjeným SIRIRI.
Po příjezdu do Bozoum se setkávám s některými organizacemi, které právě dokončily distribuci základních potřeb pro více než 200 vysídlených rodin uprchlíků z Bocaranga, kteří našli útočiště v Bozoum ...
Promesse Scout


Salendo sul Mt Binon
en montant sur le Mont Binon





Fabrice e Ludmila (SIRIRI.ORG) a Bossemptele




Žádné komentáře:

Okomentovat