neděle 6. listopadu 2016

Itálie


Itálie
Tak jsem už deset dní v Itálii.
Jsou to dny plné setkání, nových nápadů, snad i odpočinku (doufám!).
Přijel jsem do Turína 26. října, po krátkém setkání s rodinou jsem strávil sobotu a neděli 29. a 30. října v Arenzanu a v Janově, a to kvůli dvěma důležitým událostem: slavným slibům a jáhenskému svěcení dvou našich mladých karmelitánů: bratra Lorenza a bratra Odilona. Bratr Odilon je ze Středoafrické republiky a dokončuje tu studium teologie, proto přijel na několik let do Itálie. Za pár měsíců se vrací do Středoafrikcké republiky, aby začal svou pastorační práci ve své zemi.

Slavné sliby jsou definitivní závazek, konkrétně se jedná o slib čistoty, chudoby a poslušnosti. Jedná se o velmi důležitý moment pro naše dva mladé spolubratry, ale také pro naši provincii.
Je to také silný moment oslav a díkůvzdání za dar povolání a za dar bratrství. Je  pěkné setkat se znovu se spolubratry kněžími, protože vzdálenosti, které nás dělí, jsou velké. Není tedy možné se příliš často setkávat. V následujících dnech budu navštěvovat některé přátele a v následujících týdnech navštívím ještě další... A je to vždycky zázrak objevovat jejich pozornost a lásku k Bozoum a k tomu, co se tam děje...














Žádné komentáře:

Okomentovat