sobota 15. října 2016

Itálie-Afrika



Itálie-Afrika

Minulý pátek jsem pracoval v Bangui, konkrétně v rámci porad kolem plánované výstavby nového kláštera karmelitánů.
Zatímco Enrico Massone byl zaneprázdněn zařizováním vybudování cihelny, aby vytvořil zdroj materiálu, který bychom později rádi použili při novostavbě, doprovázel jsem otce provinciála a architekta Giovanniho Grossi Bianchi na návštěvu k arcibiskupovi Bangui Mons. Dieudonné Nzapalainga, Božího muže, který hodně udělal pro mír ve Středoafrické republice.
Je to právě on, koho papež František vybral jako jednoho z nových kardinálů, jak bylo oznámeno v neděli. A je to velké překvapení! Jedná se o první jmenování kardinála v historii Středoafrické republiky a první jmenování Středoafričana kardinálem! Jsme velmi rádi a dokonce i trochu pyšní! Opravdu... v církvi má (teď) Středoafrická republika jedno z prvních míst... přesně jak to učí evangelium!

V sobotu se vydáváme s otcem Giustinem, otcem Davidem Sollami a Giovannim Grossi Bianchi do Bozoum. Vyjeli jsme v 5:30 a ve 12:30 jsme v Bozoum. Jen tak tak mám čas, abych jim ukázal nový kostel, a pak si musím jít lehnout, protože malárie mě zas jednou skolila! V neděli odpočívám, zatímco otec Enrico slouží nedělní mši s provinciálem, který blahopřeje k novému kostelu ... téměř katedrále!

Ve středu máme významnou návštěvu! Přijela nás navštívit italská velvyslankyně v Kamerunu a italský náměstek ministra zahraničních věcí Mario Giro. Představujeme jim naše školy, spořitelnu (kampeličku), Centrum pro sirotky, a pak... Pro každého připravím pizzu!
V těchto dnech práce na kostele zas pokračují. Dokončujeme podlahy, vše se čistí, přípravuje se potrebné vybavení prostoru a lavice. Mladý umělec, kterého znám už léta, Charlemagne Laprang, maluje obrazy apoštolů... 
Velká nádhera ...
particolare di costruzione della volta a Bangui
détails de construction de la voute à Bangui

Il nuovo Cardinale di Bangui
Le Nouveau Cardinal de Bangui




L'Ambasciatrice ed il Vice Ministro in visita alla Scuola di Alfabetizzazione di Bozoum







Žádné komentáře:

Okomentovat