sobota 10. září 2016

Charita, testy a demolice


la strada (???) per Bangui
la route (???) pour Bangui



Charita, testy a demolice 
O víkendu přijel do Bozoum národní ředitel Charity ve Středoafrické republice, otec Luk, belgický salesián. Cílem jeho mise byla návštěva center Charity naší diecéze, za kterou jsem zodpovědný.
Hodně jsme mluvili o tom, jak ještě více podpořit dynamičnost (diecézní) Charity, aby to nebyla jen nevládní organizace financovaná z vnějšku, ale aby mohla plnit svůj účel, kterým je animovat charitu v různých farnostech, aby křesťané věděli, kdo je v potížích a jednali.
V pondělí přijel na návštěvu Andrea Tani, který v Bangui zastupuje Italskou agenturu pro rozvojovou spolupráci. S ním jsem navštívil různé misie.
Co se týče prací na kostele, tak jsme prožili důležitý týden. Strhli jsme část původní budovy a položili další dva velké krovy, každý asi 11 metrů dlouhý. Konečně je už něco vidět! A to díky dobré práci party zedníků a tesařů a několika dobrovolníkům:
https://www.dropbox.com/s/u0i0m0f8ngovoai/settembre%202016%2C1%20medio.mp4?dl=0
Ve středu a čtvrtek probíhaly srovnávací testy asi 150 žáků z různých škol, kteří by rádi navštěvovali naši základní školu "Isidore Bakanjia" nebo naše Lyceum "St. Augustin". Těch, kteří byli přijati, bylo třicet ... Bohužel na úrovni znalostí žáků je znát, že vzdělávací systém v zemi je stále v hluboké krizi.












Žádné komentáře:

Okomentovat