pondělí 15. srpna 2016

Někdo přijíždí a někdo odjíždí...


 
dal parrucchiere
chez le coiffeur


Někdo přijíždí a někdo odjíždí...
V Bozoum se pořád něco děje. Tento měsíc tu máme přátelé z Itálie. Věnují nám část své dovolené a přijíždí na nějakou dobu na naší misii. Minulou sobotu se po několika měsících vrátil z Itálie otec Norberto a s ním přijely Pina a Lorena.
V pondělí jsem zase já vyrazil na cestu do Bangui, abych přivítal dva páry (Silvia s Cinziou a Eugenia s Mary), které dorazily v úterý večer. Ve středu se vracíme do Bozoum a oni okamžitě začínají pracovat.
Všech šest (dobrovolníků) se potkalo před několika lety při projektu Centrum pro sirotky "Arc en Ciel" v Bozoum, jehož provoz pomáhají podporovat spolu s dalšími přáteli, mimo jiné z farního společenství v Cassina Amata (Milán).
Eugenio je architekt, který navrhl rozšíření zdejšího kostela. Jeho úkolem je vše změřit a připravit řešení na dokončení střechy a dokončení všech prací.
Silvio mi teď pomáhá při přípravě vitráží: je třeba připravit a smontovat více než 70 metrů čtverečních oken...
Pak jsou tu různé organizační práce, a to zejména při přípravě na příští týden, kdy bude v letním provozu znovuotevřenu centrum "Arc en ciel". Příští týden se děti a animátoři sejdou na část aktivit, budou tu hry a smích...




 




architetto al lavoro

Le suore in festa
nos soeurs en fete

foto di famiglia
photo de famille

Žádné komentáře:

Okomentovat