neděle 28. srpna 2016

Křtiny a spousty kilometrů...




Křtiny a spousty kilometrů...
Je neděli 21. srpna, zažíváme mimořádnou chvíli: 9 dětí bude dnes pokřtěno! Je jim od 3 měsíců po 3 roky a v tomto roce milosrdenství dostávají milost stát se milovaným dítětem Boha! Zatímco jsem křtil, myslel jsem na to, jaké milosti jsme dostali ve chvíli křtu. Jak málo jsme za to vděčni!
V pondělí jsme v Bozoum ještě od 5 hodin ráno do 10 pracovali na vitrážích, ale pak už jsem musel s našimi italskými přáteli vyrazit na cestu do Bangui, kam jsme dorazili v 19 hodin večer. 
Úterý dopoledne mohu využít čas na různé potřebné schůzky a návštěvy, pak přátele doprovázím na letiště. Odjíždí s nimi do Itálie také P. Enrico Redaelli, který tam bude trávit čas své dovolené a odpočinku.
Stejným letadlem, kterým oni odletí do Itálie, přilétá P. Maurice Maikane, karmelitánský kněz původem z Bozoum. Vrací se do SAR po třech letech, které trávil v Římě. Věnoval se studiu zaměřenému na téma pastorace mládeže. Vyrážíme spolu z Bangui ve středu ráno kolem 6.30 ráno a ve 12 hodin už přijíždíme do Baoro, kde teď bude jeho nová komunita. Odpoledne jsem už v Bouar a druhý den ráno se konečně vracím zpět do Bozoum.
Dlouhé cestování, spousta kilometrů (více než 1100), ale přesto je život krásný...











Žádné komentáře:

Okomentovat