sobota 4. června 2016

Týden naplněný událostmi



foglie di Frangipane
feuilles de Frangipanier
Týden naplněný událostmi
Byl to docela "hustý" týden! V neděli ráno uzavíráme Katechetický rok, kdy stovky dospělých, dětí a mládeže budou pomazáni olejem katechumenů, což znamená vstup do roku přípravy na křest.
Slaví i nejpočetnější a nejživější hnutí ve farnosti, přijímají své nové členy. S mnoha lidmi z farnosti v úterý 31. květena vystoupáme na kopec nad Bozoum, na kterém je umístěna socha Panny Marie. Zde zakončujeme měsíc květen a prosíme o požehnání Matky Boží pro celé město Bozoum a pro celou zemi.

Ve čtvrtek máme den "otevřených dveří" pro naši školu "Isidore Bakanjia": zde jsme v září spolu s českou organizací SIRIRI z Prahy zahájili experiment v prvních třídách s velmi hravým vzdělávacím přístupem dětí i učitelů (projekt je nazván "Škola hrou") a se zavedením národního jazyka Sango do výuky. Někteří ředitelé škol (ze Ndim, Bocaranga, Bossemptele a Baoro) církevních i státních strávilo celé dopoledne v jedné ze tří pilotních prvních tříd a odpoledne společně diskutovali a analyzovali nový systém. Všichni byli ohromeni, protože žáci jsou velmi bystří, umí psát a číst, a jsou velmi klidní.

Během tohoto týdne práce na rozšíření našeho kostela zdárně pokračují. V pondělí a úterý je čas strhnout sakristii. Ve středu přichází Mario Mazzali a za dva dny můžeme vyzvednout ze země dva velké nosníky (9 metrů, zhruba 300 kg každý). A je to velký krok vpřed!

Zde několik malých videí:
https://www.dropbox.com/s/jq2wsaklq9f2x43/Sacrestia%202.mp4?dl=0
https://www.dropbox.com/s/60rhwovxh3yt4yl/31%20maggio%20HD.mp4?dl=0
https://www.dropbox.com/s/tc4s7ehyzhv022l/1%20giugno%2C%20putrella%20HD.mp4?dl=0






Sr Lydie e Sr Chrisine salgono sul Mont Talo


I maestri a scuola... per imparare
les enseignants apprennent









Žádné komentáře:

Okomentovat