pondělí 23. května 2016

Stavět ...






Stavět ...
Tento týden tady v naší farnosti asi osmdesát lidí prožilo intenzivní čas na téma manželství, objevovali nebo znovu-objevovali krásu a milost této svátosti; obnovou je provázel otec Marcello Bartolomei.
Zde je často rodinný život velmi křehký, provázejí ho různé problémy (zátěž věna, chudoba, nedostatek vzájemného poznání a těžkosti související se sexuální odpovědností).
Ve stejné dny tady na misii byla skupina muslimů (většinou ženy) kvůli semináři o zemědělství. Mnozí z nich byli spíše zvyklí na obchodování nebo chov zvířat, ale válka jim všechno změnila.
Práce na rekonstrukci kostela pokračují docela dobře...
Ve čtvrtek odpoledne jsem se chystal k odjezdu do Bouar, ale začalo pršet: běžná bouřka, ale cesty se staly nepoužitelné. Odjel jsem proto až v pátek. Ve 4 ráno jsem vyjel, v 8:30 jsem byl o 250 km dál, v Bouar. Absolvoval jsem setkání s různými komunitami, s lidmi z Charity. A před odjezdem, což bylo v sobotu dopoledne, jsem se setkal s lidmi pracujícími ve zdravotnictví. Shromáždili se kvůli školení o AIDS, při kterém pomáhal dobrovolník, specialista z Itálie. Krátce jsem se s nimi setkal, abych představil projekt, který je financovaný Českou republikou. Umožňuje pomoc těhotným ženám (těhotenské návštěvy, porody a nouzové postupy), podvyživeným, zdravotně postiženým osobám a osobám s AIDS.
V sobotu odpoledne jsem odcestoval a večer jsem byl zpět v Bozoum.

Formazione sul Matrimonio
Formation Mariage

Formazione sull'Agricoltura




Piove
Il pleut

Luigina e Mario

Riunione dei responsabili dei vari servizi sanitari della Diocesi
Réunion des agents de Santé du Dopcèse.


Žádné komentáře:

Okomentovat