sobota 30. dubna 2016

Manga a Flamboynty (delonix královská)


Manga a Flamboynty (delonix královská)
Zde ve Středoafrické republice máme teď krásné roční období: jsme v době květu " flamboyantů", vědecký název tohoto stromu je: Delonix regia, což je nádherný strom. Po dobu dvou měsíců je pokryt červenými květy. A také máme sezónu manga: lahodného ovoce, které produkují v téměř průmyslovém množství majestátní stromy mangovníky. Ovoce které, jak se zdá, bylo zamýšleno samou Prozřetelností, protože přichází v době mezi obdobím sucha a obdobím dešťů, ve kterém je jídlo vzácné...
Tento týden vyplňují zkoušky z katechismu. V neděli 1. května budeme slavit křty a tak sobotu odpoledne, pondělí a úterý věnuji těm dospělým, mládeži a dětem, kteří se na křest připravují. Od 15 do 19 hodin proběhne skutečná zkouška, ve které se chci ujistit, že mají minimální znalosti víry, ale (a to hlavně) že chtějí přijmout křest ne proto, že je to tradice, ale jako svou vlastní volbu a v srdci a v očích jim bude zářit touha po Bohu a po jeho lásce.
V současné době pokračují v práci přátelé ze Siriri.org z Prahy. Jejich program "Škola hrou" se ukázal být velice úspěšný a tak hledáme, jak ho rozšířit do dalších středoafrických škol.
Ve středu a ve čtvrtek jsme spolu s Mariem a Luiginou v Bouar. Cesta (250 km mezi Bozoum a Bouar) je poměrně klidná. Potkáváme velký konvoj (minimálně 300 nákladních automobilů), které z Kamerunu jedou do Bangui. Také oni jsou na cestách!

Il "flamboyant"

Manghi
Mangues







Il convento di St.Elia a Bouar
Le couvent de St.Elie à Bouar

Žádné komentáře:

Okomentovat