sobota 1. srpna 2015

Jen málo věcí... ale podstatných!

elenco
Gauthier, fiero del suo certificato elettorale
Gauthier, avec son certificat electoral
Jen málo věcí... ale podstatných!
V těchto dnech téměř po celé zemi probíhá registrace voličů do volebních seznamů pro říjnové volby.
Vyvíjí se to ve fázích, při kterých se střídá naděje s problémy s placením personálu, jednoduchost organizace s potížemi při cestování kvůli kontaktům s registračními centry, naděje s rezignací.
Registrační proces je pomalý, pravděpodobně kvůli tomu, že existuje jen malá důvěra v to, že se věci mohou - z důvodu stavu politiky - skutečně změnit. Bohužel, kandidáti jsou často ti samí lidé, kteří po desetiletí plavali s proudem a sami se obohacovali bez sledování koherentních politických cílů a bez jakékoliv pozornosti věnované obecným potřebám společnosti. A to nejen ve Středoafrické republice!
V těchto dnech nás navštívil p. Davide Sollami se třemi novináři (dva z TV2000, televize Italské biskupské konference a jeden z Teleradiopace, Chiavari), kteří přijeli, aby natočili reportáže z pohledu blížící se návštěvy papeže ve Středoafrické republice ve dnech 29. a 30. listopadu.
Ukazujeme jim některé aktivity naší Misie. Je to návštěva rýžových polí, návštěva volebních místností, setkání s muslimskými ženami, které zůstaly v Bozoum a kterým poskytujeme materiální pomoc.
V pondělí konečně nastal velký den odjezdu Hyppolita. Požádal jsem jednu holandskou nevládní „humanitární“ organizaci o místo na palubě "humanitárního" letu Bozoum-Bangui, ale odmítli...
Takže v pondělí Hyppolite odjel s matkou a s otcem Enricem do Bangui. Silnice jsou velmi špatné, zvláště prvních 87 km, ale pozdě večer, po více než devíti hodinách strávených na silnici, dorazili do Bangui. V úterý odpoledne Hyppolite mohl odletět s Air France do Janova, kam dorazil ve středu. Byl přivítán přáteli a především rodinou v Savona (matka Emmanuela, otec Fiorenzo, Daniele, Alessandra a Marta), která jej přijala ve svém domě. V odpoledních hodinách už Hyppolit přijal návštěvu přítele, Dr. Anselma, a takto začíná jeho dobrodružství v Itálii.







Hyppolite con sua mamma, in partenza da Bozoum
Hyppolite avec sa maman, au départ de Bozoum


le risaie
la rizière

il pollaio quasi finito
les travaux du poulailler sont presque terminés




Žádné komentáře:

Okomentovat