sobota 21. února 2015

Cestování, popelec a práce





Cestování, popelec a práce
V neděli 15. února jsme asi ve čtyři hodiny odpoledne dorazili do Hlavního města Bangui bez překvapení nebo problémů...
Pondělí a úterý tráviím v Bangui kvůli různým setkáním. Situace v hlavním městě je i nadále napjatá. V úterý se objevují nějaké problémy (demonstrace, napadené a vypálené auto), já se ale po městě pohybuji bez větších problémů.
V úterý večer přiletí s AirFrance 4 lidé: otec Carlo, karmelitán, který se plný nadšení vrací učit; Mario Mazzali, pracovník non-stop z Pegognaga; Paolo Silvestro, přítel z Cunea; a Maurizio, můj synovec, který se vrací, aby nám pomohl.
Ve středu ráno jsme vyjíždíme z Bangui v krásném dešti, který nás provází prvních 220 km. Po krátké zastávce v Bossemptélé přijíždíme do Bozoum kolem třetí odpoledne.
Dnes je Popeleční středa, den modlitby, reflexe a půstu, který otevírá postní dobu. Několik set křesťanů tento den začalo na Binonu, což je kopec nad Bozoum. V pět odpoledne slavíme eucharistii, ve které připomínám sobě i všem ostatním, že je třeba reagovat na lhostejnost a bojovat proti ní (ať už se týká Boha a nebo bratrů a sester), která představuje důležité téma této postní doby, ve které jsme před Božím milosrdenstvím. To se projevilo ve smrti a utrpení Ježíše.
Ve čtvrtek jdou Mario, Maurizio a Paolo pracovat: jedná se o montáž a instalaci solárních panelů. Dlouhá a těžká práce, ale to neznamená, že by je to vyděsilo!
Pracovní tempo je ostré, ale přestávky jsou naplněné dobrou náladou.
V pátek, když jdu na návštěvu za jednou starou paní, procházím kolem zahrad (těch z veletrhu...), a jsem rád, že jsou stále krásné a že "jedou" na plný výkon.



Youssouf con il suo mulino per il mangime delle galline ovaiole

Sosta a Bossemptele
Pause à Bossemptele







Paolo in visita agli Orti di Bozoum
La visite aux Jardins potagers de Bozoum

Maurizio e Mario



Žádné komentáře:

Okomentovat