středa 19. listopadu 2014

Přímý přenos z Tanzanie











Přímý přenos z Tanzanie

V neděli 16.11. jsme odcestovali s P. Davide z Kamerunu přímo do Tanzanie. Cesta je dlouhá, letadla dělají často různé odbočky... Přiletěli jsme po 4 hodinách letu do Nairobi a odsud malým letadlem do Tanzanie, do Dar es Sallam (hlavní město). I když... během cesty jsme v jednu chvíli už začali vystupovat, ale včas jsme zjistili,  že jsme v Zanzibaru, rychle se vrátili a pak už správně pokračovali dál. 
Do Dar es Salaam jsme dorazili kolem jedné v noci, vyzvedla nás sestra Rita z Kongregace Matky z Karmelu, jejichž indické spolusestry pracují s námi ve středoafrickém Bouaru. 
V pondělí ráno jsme s nimi odjeli navštívit všechny jejich zdejší komunity. Pracují tu hodně a velmi dobře v oblasti vzdělávání, mají krásné školy. Setkali jsme se také s velkou skupinou dívek, které se připravují vstoupit do jejich komunity, byly z Tanzanie, Malawi, Kenyi. Popisovali jsme jim situaci ve Středoafrické republice. Odpoledne jsme se podívali k moři, na Indický oceán, nádherný zážitek. Při projíždění městem jsme sledovali impozantní zdejší provoz. V úterý jsme vstávali ve 3.30, abychom vyjeli na sever. Tam jsme navštívili překrásný Národní park, viděli jsme žirafy, buvoly, antilopy, zebry, slony. A dokonce dvě lvice, které se procházely přímo před námi...
Po prohlídce parku jsme navštívili františkánské řeholnice, které mají svůj dům v Morogoro. Mají tam krásnou školu a ještě krásnější a veselé děti. Velmi zajímavá návštěva, která nám umožnila poznat, že je Afrika ještě jiná, kteá velmi rychle roste... a také se víc dozvědět o nádherné komunitě indických sester, se kterou už řadu let spolupracujeme v Bouar.
A dnes, ve středu odlétáme do Kenyi. 

 





















Žádné komentáře:

Okomentovat